קורס "מדריכי שחמט" תש"ע 2010 מועדון ראשון לציון

זה המקום למידע על לימוד ילדים, בקשות לפעילויות בבית ספר ואולי הדרכות ללימוד ההורים

Re: קורס "מדריכי שחמט" תש"ע 2010 מועדון ראשון לציון

הודעהעל ידי Uri Blass » 27/07/2010 10:29

אני יכול לספר שהקורס מעניין ברובו ,ולמדתי שם דברים נוספים.
עם זאת יש דברים שאני לא מסכים איתם,ויש דברים שלטעמי לא רלבנטים.

נושא חשוב שבכלל לא מוזכר בפרסומים לקורס זה כמה כסף אדם יכול להרוויח מהדרכת שחמט(כמובן שזה תלוי באיכות המדריך אבל אני חושב שזה מידע שחשוב למסור אם רוצים שתהיה יותר התעניינות בקורס.
מה שלמדתי אתמול בנושא זה שמדריך בינוני פלוס יכול להרוויח בערך כמו מורה בבית ספר כאשר מדריך טוב יכול להרוויח הרבה יותר.

קיבלתי בקורס רעיונות לסיפורי שחמט,ודברים נוספים אבל יש לי בהחלט ביקורת על זה שבסיפורים הגיבור הוא בדרך כלל הגבר,ובסיפורים ששמעתי כביכול המלך הוא זה שמחליט על הצעדים והוא הכי חכם.וזה שהוא הולך צעד אחד כל פעם זה בגלל שהוא חושב(ולא בגלל שהוא פשוט חלש יותר).

אני מתכוון ללמד שחמט אחרת.
אני מתכוון ללמד שהכלי הכי חזק והכי מעורר הזדהות הוא המלכה.
כל חייל רוצה להיות מלכה שהוא יהיה גדול(וזה לא בגלל שהוא לא יכול להיות מלך,כי גם אם היה אפשר להכתיר מלך שחקנים לא היו עושים את זה).

לגבי המלך אפשר להגיד שהוא הכי חשוב אבל אני חושב לא להסביר את זה בדרך הזאת.
הייתי מסביר שמגינים על המלך כי הוא זקן וחלש(ובכלל לא הורגים אותו)

שצד אחד רואה שהוא לא יכול להגן על המלך שלו המשחק נגמר והצד השני לא צריך להרוג בפועל את המלך היריב , ומספיק שהוא יוכיח שהוא יכול לעשות את זה(בדיוק כמו שבג'ודו לא חונקים בפועל את הצד השני ,ומספיק שהצד המנצח מוכיח שהוא יכול לעשות את זה.

דוגמאות לדברים שאני לא מסכים איתם ששמעתי בקורס:
טענה שעדיף לשחק עם תוכנית גרועה מלשחק בלי תוכנית בכלל.
לימוד עקרונות השחמט(למשל שלא צריך להזיז את אותו הכלי פעמיים ושצריך לפתח את הכלים ,ולא לזלול רגלים)

יש דוגמאות נגדיות די נפוצות(1.ה4 ה5 2.פ-ו3 פ-ו6 3.פ:ה5)

כלל אמנם לא חייב להיות דבר שצריך להיות נכון ב100 אחוז מהמקרים והייתי מלמד שרצוי להצריח למרות שיש מקרים שזה לא נכון אבל יש כל כך הרבה דוגמאות נגדיות לכלל
שלא להזיז רגלי פעמיים ושלא צריך לזלול רגלים שזה פשוט לא נראה לי נכון ללמד כלל כזה.

מה שלמדתי לגבי מטרת המורה זה שהתלמידים יאהבו שחמט.
מבחינתי זה רק חלק מהמטרה(ואני בהחלט הייתי רוצה שהתלמידים יצליחו)

אני חזרתי בי מהרעיון של לחפש קבוצות שמוכנות להתחייב להשקיע לפחות שעה ביום בשיעורי בית בשחמט ,ואני מתכוון להדריך בכל מקום שירצה אותי(במרחק סביר מתל-אביב שזה יכול לכלול את ראשון לציון אבל לא מקומות עם מרחק של משמעותית יותר זמן נסיעה מתל-אביב) אבל מבחינתי אם אני אדריך בבית ספר ,ולא אצליח לשכנע לפחות 10% בקבוצה שאני מדריך(כולל 10% מהבנות) להשקיע בממוצע לפחות שעה ביום אז זה כשלון שלי כמדריך.

אני כמובן מתכוון לתת תגמול על השקעה,ומי שישקיע בבית יזכה בפרסים על השקעה בבית(הפרסים לא יהיו ישירות על השקעה בבית כי בקטע הזה אפשר לשקר אבל אני בהחלט מתכנן לערוך בחינות של ידע לאלו שירצו לעשות אותן כאשר ילדים יקבלו חיזוקים על הצלחה בבחינות).

אני מתכוון לעודד את כל מי שרוצה להשקיע(ולא רק את המוכשרים) על ידי נכונות לתת שיעורי בית למי שרוצה, ולבדוק אותם.
Uri Blass
אחראי

הודעהעל ידי איתי ז. » 28/07/2010 13:43

טוב, נגמר הקורס...
היה מעניין, למדתי דברים שלא ידעתי והכרתי הרבה אנשים ממקומות שונים..
תודה ללובה ולבוריס אלתרמן ולמרצים השונים, בעיקר לירון ליניק שהיה חוויה אמיתית.
ממליץ להירשם למחזור הבא שהולך להיפתח בקרוב
פאצרמן אקשן
איתי ז.
משתמש קבוע

הודעהעל ידי שמוליק » 29/07/2010 00:27

כל דבר טוב מסתיים בסוף ...

קורס מעניין ומגוון , כאשר היתרון הגדול לטעמי היה שרוב האנשים לא "סתם" שחקני שחמט פעילים , אלא חובבים / יזמים / רוצים ללמוד שחמט ולהיכנס לתחום , דבר שמוסיף רבדים נוספים למתרחש במהלך ההרצאות ולנקודות המבט של המשתתפים .
השונות בין המשתתפים הייתה מקסימלית ( מבחינת גיל , מקצוע , רמה בשחמט וכו' ) - מה שבאמת נתן אופציה להכיר וללמוד מהרבה אנשים מעניינים .

תודה גדולה ללובה , על המסירות וההשקעה .

לא בכל מקום אפשר תוך שבועיים להוציא תואר BA ...
שמוליק
משתמש ותיק

הודעהעל ידי chess academy » 29/07/2010 17:09

תודה לכל מי שמגיב! כעת שלחתי למיילים של כל המשתתפים דף קשר להמשך קשר פורי, בהצלחה לכולם!!!
לובה ובוריס אלתרמן
נערך לאחרונה על ידי chess academy בתאריך 30/07/2010 00:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
chess academy
משתמש מתחיל

הודעהעל ידי Uri Blass » 29/07/2010 18:09

האם המשתתפים קיבלו דף קשר באימייל?
אני נכון לרגע זה לא קיבלתי.

עריכה:קיבלתי עכשיו את האימייל.
Uri Blass
אחראי

הקודם

חזור אל הדרכה, חוגים וקייטנות

מי מחובר